martes, 29 de septiembre de 2009

Plató



Plató (427 a.C. – 347 a.C.)

Pensador aristócrata, considerat un dels mes importants filosofs del segle V- IV a.C. Deixeble de Sócrates, fou educat per a ser polític, però deixá de creure en el sistema de la polis cuant jutjaren injustament al seu mentor , d´aquesta manera desvia els seus estudis a la filosofía.


Plató utilitza la teoria del coneixement per explicar el significat de justicia i la idea de be mitjançant “el mite de la caverna” on es poden diferenciar diferents nivells de realitat (mon sensible, mon intel·ligible)


El dualisme epistemològic que l´explica amb el simil de la linia on afirma que la realitat está dividida en 2 nivells, un es el coneixement sensible que es percep mitjançant ls sentits (per a ell aquest mai pot ser fonament de la veritat ja que es sempre interpretable e imperfecte) i l´altre mitjançant el coneixement racional e intel·ligible on es coneixen les idees o formes amb la rao.


L´altre dualisme que hi veiem en Plató es el antropològic on explica com l'ésser humà està compost per dues substàncies, l'ànima i el cos, aquest es explicat mitjançant “el mite de l´auriga” , i la teoría de la reminiscencia.



http://www.biografiasyvidas.com/biografia/p/platon.htm

http://www.scribd.com/doc/464912/Dualismos-Platon

http://www.alcoberro.info/planes/plato.htm


No hay comentarios:

Publicar un comentario